Verwijderen asbest

Verwijderen asbest

Wanneer aangetoond is dat er asbest aanwezig is in uw pand wilt u er op een verantwoorde manier mee om gaan, zodat het geen gevaar voor uw gezondheid kan opleveren. In sommige gevallen zult u in overleg met het asbestinventarisatiebedrijf de kunnen afdekken. Maar wanneer u het moet verwijderen neemt u altijd eerst contact op met de gemeente.

Mededeling onder voorschriften

U zult van uw gemeente een mededeling onder voorschriften ontvangen wanneer het mogelijk is de asbest veilig zelf te verwijderen. U volgt hierbij de instructies van de gemeente op. Let wel: asbest verwijderen kan altijd gevaar opleveren!

Krijgt u een omgevingsvergunning, dan mag u de asbest niet zelf verwijderen. U bent verplicht om een erkend asbestverwijderingsbedrijf in te schakelen. Dit bedrijf zal vragen naar het asbestinventarisatie rapport.

Gecertificeerde bedrijven

Het is belangrijk dat asbestverwijdering op de juiste manier gebeurt. Kies daarom altijd voor een bedrijf dat gecertificeerd is conform de SC-530 norm zodat u weet dat de werkzaamheden volgens de wettelijke voorschriften worden uitgevoerd. Deze voorschriften hebben betrekking op de veiligheid zodat verspreiding van asbest wordt voorkomen. Ook weet u dan dat u met vakkundige mensen te maken heeft.

Containment en buitensanering

Containment is ook wel binnensanering, waarbij de asbest in een luchtdichte ruimte wordt verwijderd. Omdat de luchtdruk gecontroleerd kan worden blijven eventueel vrijgekomen asbestvezels binnen deze ruimte. Vaak zit er een douchesluis aan vast, waardoor medewerkers met beschermende kleding weer veilig naar buiten kunnen zonder dat zij asbestvezels meenemen.

Het kan zijn dat een afgesloten ruimte creëren niet mogelijk is. In dat geval moet het gebied afgezet worden.

Controle

Hoe weet u of het asbestsaneringsbedrijf haar werk goed gedaan heeft? Na afloop laat u een (visuele) controle uitvoeren of laat u een luchtmeting maken en zo weet u of het gebied schoon is.

Contact

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk gratis offertes!